Immediaatprothese: uw eerste kunstgebit.

Immediaatprothesen op maat: passend en helemaal naar uw zin!

Voordat de tandarts uw laatste tanden trekt , wordt door de tandprotheticus een afdruk van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van de immediaatprothese. De tandprotheticus kiest samen met u de vorm en kleur van de nieuwe tanden en kiezen uit. Dit om uw nieuwe kunstgebit er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Natuurlijk passend bij de vorm van uw gezicht.

De immediaatprothese wordt onmiddellijk, na het trekken van uw laatste tanden en kiezen, in uw mond geplaatst. Een beetje vreemd dat er over uw verse wonden een kunstgebit wordt geplaatst, maar u zult merken dat de immediaatprothese als een soort verband om uw wonden ligt.

Controle van uw immediaatprothese.

De eerste tijd kan de immediaatprothese ergens klemmen en pijn doen. Dat is heel normaal, maar mocht u toch te veel problemen ondervinden, ga er dan mee naar uw tandprotheticus. Hij kan correcties aan de immediaatprothese aanbrengen zodat deze weer beter om uw kaak past. Na ongeveer een maand of drie zult u het gevoel hebben dat uw kunstgebit losser is gaan zitten. Doordat de wonden zijn genezen, zijn de kaken iets geslonken en is er ruimte ontstaan tussen de kaak en het gebit. Ga dan naar uw tandprotheticus. Deze zal de immediaatprothese aanpassen met een rebasing. Daarbij wordt uw kunstgebit aan de binnenzijde voorzien van een nieuw laagje kunststof. Wij raden u aan minstens één keer per twee jaar uw gebitsprothese te laten controleren. Een kunstgebit op implantaten zelfs één keer per jaar. Uw tandprotheticus houdt dan alles in de gaten en kan vroegtijdig inspringen bij eventuele klachten. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het repareren van uw kunstgebit, rebasen en aanpassen van uw gebitsprothese behoort immers tot het werk van de tandprotheticus.

Vergoeding immediaatprothese.

Over het algemeen kunt u van de volgende vergoedingen uitgaan: De immediaatprothese wordt voor 75% vergoed uit de basisverzekering. Reparaties en aanpassingen worden voor 100% vergoed. Met een aanvullende tandarts verzekering zijn extra vergoedingen mogelijk. De vergoedingen voor de kosten van een nieuw kunstgebit zijn sterk afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij u verzekerd bent en of u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Wij raden u dan ook aan om uw polisvoorwaarden na te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Een overzicht vindt u op: kosten kunstgebit.