Partiële of gedeeltelijke prothese

1) Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?

  • - de kunststof plaatprothese met of zonder klemmen (haakjes);
  • - de frame prothese. 

2) Kunststof plaatprothese

De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. Daar waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunende zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes, klemmen) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer houvast geven.

3) De frameprothese

De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan kunststofzadels met tanden vastzitten. Een metalen frame wordt vervaardigd uit een chroomkobalt legering of van titanium. Is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden. Is duurzaam en licht in gewicht.

Vergoeding partiële prothese

De partiële prothese wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende tandarts verzekering is een vergoeding mogelijk. De aard van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij u bent aangesloten Wij raden u dan ook aan om uw polisvoorwaarden na te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.